E-mail hello@thetranslatery.com

Office hours 8 am to 5 pm

Portugál szakfordítások

The Translatery > Portugál szakfordítások

Fordítóirodánk portugál szakfordításokat kínál mindazon magyarországi és nemzetközi ügyfelek számára, akik Portugáliában, Brazíliában vagy más portugál nyelvet használó területen végeznek üzleti tevékenységeket. Portugál fordításainkkal felgyorsítható a kommunikáció, a sebesség pedig a gyors tempójú üzleti életben gyakran létfontosságú lehet. Szolgáltatásaink előnyei között olyan jellemzők sorolhatók fel, mint a minden tekintetben minőségi és precíz munka, a gyors reakcióidők és szállítások, valamint a kedvező árképzés. Portugál fordítóink kizárólag anyanyelvükre fordítanak és megfelelő képzettséggel, ill. tapasztalatokkal rendelkeznek. Speciális témakörök és feladatok a mindennapi munkánk részét képezik, így számos témakör érhető el. Fordítóirodánk szívesen áll rendelkezésére, ha minőségi portugál fordításokra van szüksége műszaki, jogi, gazdasági, pénzügyi, kereskedelmi vagy akár egészségügyi szakterületeken. Speciális fájlformátumok feldolgozása nem jelent gondot és szívesen vállaljuk egyéni feladatok és problémák megoldását is. Lépjen velünk kapcsolatba, ha portugál fordításokra van szüksége.

Portugál fordítót keres?

Forduljon hozzánk bizalommal.

Portugál fordítót keres?

Mind Portugália, mind Brazília kiemelkedő szerepet töltenek be a világgazdaságban. Míg Brazília a nominális GDP alapján (2019-es adatok szerint) a világ 10 legnagyobb gazdasága között van, addig Portugália az erős középmezőnyben található, viszont az EU tagállamaként mind gazdaságilag, mint politikailag stabil rendszerrel rendelkezik. Mindkét ország fontos szerepet tölt be a globális üzleti életben. Számos magyar vállalat is jelentős érdekeltségekkel rendelkezik ezen országokban.

Fordítóirodánk ezen ügyfelek számára kívánja megkönnyíteni a kommunikációt portugál nyelvű ügyfelekkel, befektetőkkel vagy beszállítókkal. Sok esetben többről van szó, mint egyszerű üzleti, udvariassági gesztusról. Számos alkalommal törvényi előírások szabályozzák a portugál fordítások szükségességét, más esetekben üzleti folyamatok optimalizálhatók velük. Ezen előnyök között felsorolható a célország potenciális ügyfeleinek közvetlenül az anyanyelvükön való megszólítása, jogi tartalmak esetén azok pontos értelmezésének lehetősége, műszaki tartalmak esetén pedig fontos információt szolgáltatunk a célországban dolgozó gépkezelők vagy végfelhasználók számára egy adott technológia szakszerű és biztonságos használatáról. Bármely területen is legyen szüksége portugál-magyar fordításokra, ha a Translatery fordítóirodát választja partneréül, biztos lehet benne, hogy mindig kiváló minőségben, garantáltan a határidőre való szállításokban és kedvező, áttekinthető árképzésben részesül. Keressen fel minket, ha szakszerű, minőségi portugál fordításokra van szüksége.

Minőségi portugál-magyar fordítások

Fordítóirodánk szolgáltatásainak központi eleme a minőség. A minőség portugál szakfordítások esetében több szinten is definiálható. Mit tesz fordítóirodánk konkrétan annak érdekében, hogy ügyfeleink mindig kiváló minőségű portugál fordításokat kapjanak kézhez.

Minőségpolitikánk központi eleme az anyanyelvi minőség biztosítása. Fordítóink a portugál nyelv esetében is mindig anyanyelvükre fordítanak. Meggyőződésünk szerint csak így biztosítható a nyelvi, nyelvtani, kulturális és stilisztikai helyesség.

Portugál fordítóink természetesen mindannyian képzett és tapasztalt szakemberek. Mind a képzettség, mind a tapasztalat tekintetében mindig ügyelünk arra, hogy az adott fordítási projekt követelményei megfeleljenek a választott fordító képességeinek és profiljának. Ezen minőségbiztosítási elemmel biztosítjuk, hogy a portugál szakfordító tökéletesen megérti a feldolgozandó tartalmakat és minden tekintetben helyes szakkifejezéseket használ a fordítás során.

A helyes szakkifejezések egységes és konzisztens használatát ún. fordítássegítő eszközeink is segítik. Röviden összefoglalva itt az egyes projektekbe integrálható adatbázisokról van szó, melyek a szakkifejezéseket és azok fordításait tartalmazzák. Amennyiben a fordító eltérne az ellenőrzött és egyeztetett szakkifejezésektől, a rendszer figyelmeztetést ad. Ezen eszközök számos más funkciójukkal is hozzájárulnak a portugál fordítás minőségének növeléséhez és számos esetben, – például ismétlődő szövegek esetében, – jelentős árkedvezményekre is lehetőséget nyújtanak.

A minőségbiztosítás lezáró elemét részletes ellenőrzési munkálatok képezik. Ez a szövegek és feladatok függvényében lehet ellenőrző átolvasás a nyelvtani helyesség és teljesség tekintetében, szúrópróbaszerű ellenőrzés és/vagy grafikai ellenőrzések. Ezen minőségbiztosítási lépésekben mind humán, mind gépi elemek részt vesznek a minőség maximalizálása érdekében.

A Translatery fordítóiroda az Ön megbízható partnere, ha minőségi magyar-portugál szakfordításokra van szüksége.

Portugál szakfordítóink számos témakörben állnak ügyfeleink rendelkezésére

Fordítóirodánkkal való együttműködés egyik fő előnyét multi- és interdiszciplináris szolgáltatásaink képezik. Az elérhető szakterületek száma gyakorlatilag korlátlan és fedi a magyar vállalatok esetében felmerülő fordítási igények túlnyomó többségét. Lehetőségünk van jogi, műszaki, gazdasági, pénzügyi és kereskedelmi portugál fordítások szakszerű és minden tekintetben minőségi kínálatára.

Portugál fordítót keres műszaki szakszövegekhez?

Amennyiben technológiát értékesít portugál nyelvű területekre, felmerül a vonatkozó útmutatók, munkautasítások és számos biztonsági szempontból releváns dokumentum portugál fordításának igénye. Fordítóirodánk szívesen áll az Ön rendelkezésére, ha olyan műszaki tartalmak portugál fordítására van szüksége, mint kézikönyvek, üzemeltetési vagy karbantartási útmutatók, biztonsági adatlapok, műszaki rajzok, használati és/vagy kezelői útmutatók stb.

Portugál műszaki szakfordítások esetében természetesen mindig megfelelő műszaki szakismeretekkel rendelkező fordítókkal működünk együtt. Az autóipar és gépészet, ill. gépgyártás mellett rendszeresen foglalkozunk számos más szakterület fordításával is, így például gyógyászati technológiák, mezőgazdasági gépek és energiaellátási berendezések, valamint számos más technikai és műszaki tartalmú dokumentumok portugálra vagy portugálról való fordításával.

Keressen minket bizalommal, ha műszaki fordításokra van szüksége magyar-portugál vagy más nyelvi kombinációkban.

Jogi tartalmak portugál fordítását vállaljuk

A nemzetközi üzleti életben az érintett cég profiljától függetlenül gyakran merül fel jogi szövegek portugál fordításának szükségessége. Fordítóirodánk megbízható partner, ha szerződések, megállapodások és más jogi tartalmak portugál fordítására van szükség.

Ha Ön Portugáliában vagy Brazíliában vállalt munkát és a munkaszerződés portugál fordítására van szüksége, nálunk jó helyen jár. Szintén professzionális szolgáltatásokkal állunk rendelkezésére, ha adás-vételi szerződések fordításáról van szó. Ingatlanvételi, bérleti és lízingszerződések portugál fordítását is vállaljuk. Akkor is ügyfeleink rendelkezésére állunk, ha portugál nyelvterületen alapítanak céget és az alapítási dokumentumok, ügyvezetői szerződések portugál-magyar fordítása szükséges. Bírósági dokumentumok portugál fordítása sem probléma tapasztalt és képzett jogi szakfordítóink számára. Amennyiben termékeit és szolgáltatásait Portugáliában és Brazíliában is felkínálják, vállaljuk vállalati internetes oldalához az általános szerződési feltételek, az adatvédelmi nyilatkozat, valamint más jogi tartalmak fordítását is.

Legyen szó bármilyen jogi dokumentumról, fordítóirodánktól mindig megbízható eredményeket várhat el, ha portugál fordításokról van szó.

Portugál fordítás kereskedelmi, gazdasági és pénzügyi szövegekhez

Számos esetben fordulhat elő, hogy gazdasági jellegű tartalmak portugál-magyar kombinációban való fordítására van szükségük. Sok esetben állami szervek kérik a külföldi (itt: portugál) leányvállalatok, telephelyek stb. pénzügyi és adózási dokumentumainak fordítását. Amennyiben az éves beszámoló, mérlegek, eredménykimutatások vagy más adózási tartalmak portugál fordítása szükséges, fordítóirodánk szívesen áll a rendelkezésére.

Ezen tartalmak esetén mindenképpen szükséges az adott pénzügyi és adózási környezet pontos ismerete a tartalmak értelmezése és a szakkifejezések pontos fordítása érdekében. Pénzügyi és adózási dokumentumok portugál fordítása esetén rendkívül érzékeny tartalmakról van szó, így fordítóirodánk külön technikai és szervezési lépéseket tesz a bizalmasság magas fokának fenntartása érdekében. Fordítóirodánk megbízható partner pénzügyi és gazdasági tartalmú szövegek portugál fordításához.

Marketinges tartalmak fordítása portugál nyelvre

Ha cége portugál nyelvterületen végez tevékenységeket, mindenképpen szükséges a termék- és szolgáltatásleírások portugál nyelvre való fordítása. Legyen szó prezentációról, szórólapokról, magazinokról, e-learning anyagokról, weboldalak szövegeiről, blogokról, PR hírekről, sajtóközleményekről, hírlevelekről, fordítóirodánk pontos és minőségi portugál fordításokat készít mindezen tartalmakról. Marketinges témájú fordítások esetében különösen fontos a célszövegek természetes nyelvi hangzása. Ezt képzett és tapasztalt anyanyelvi fordítóink biztosítják ügyfeleink számára.

Marketinges szövegtartalmak portugál fordítása során egy másik fontos és összetett feladat a grafikai szerkezetek kezelésében rejlik. Legyen szó kiadványszerkesztési vagy webes programozási feladatokról, – akár CMS tartalmak kezelése formájában is, – cégünk megfelelő szakismeretekkel, tapasztalatokkal és szoftverinfrastruktúrával rendelkezik a gyakoribb tartalmak szerkesztése tekintetében. Rendszeresen dolgozunk az Adobe® és Microsoft® vállalatok szoftverjeivel és olyan elterjedt tartalomkezelő rendszerekkel, mind a WordPress® vagy a Joomla®. Ezen szakismeretek természetesen több szinten biztosítanak előnyöket ügyfeleink számára. A minőség megbízhatóbbá válik, mivel a szerkesztési feladatok minden lépését szakmai és nyelvi ismeretekkel rendelkező munkatárs kíséri végig. Másfelől jelentős költségek és idő takarítható meg, mivel a fordítás közvetlenül a forrásfájlban kerül elvégzésre.

Weboldalak fordítása portugál nyelvre

Külön szót érdemel webes tartalmak fordítása portugál nyelvre. Amennyiben vállalati honlapját portugál nyelvre szeretné fordíttatni, a pusztán nyelvészeti feladatokon és a már említett CMS ismeretek szükségességén túl más szakmai igények is fennállnak. Ezek között sorolhatók fel például a keresőoptimalizálási (SEO) szakismeretek. Tapasztalt portugál fordítóink a weboldalak szövegezése során folyamatosan ügyelnek az aktuálisan érvényben lévő SEO-s irányelvek betartására és követésére. Rendszeresen követjük a Google keresőalgoritmus frissítéseit és white hat keresőoptimalizálási lépéseket alkalmazunk az on page optimalizálási lépések szakszerű elvégzéséhez. A weboldalfordítással így nem csupán már meglévő ügyfeleit tájékoztathatja saját anyanyelvükön cégéről és az elérhető termékekről és szolgáltatásokról, hanem jelentősen hozzájárul márkájának ismertebbé tételéhez.

A Translatery fordítóirodával való együttműködés így jelentős előnyöket rejt magában, amennyiben webes szövegek portugál nyelvre való fordításáról van szó.

Portugál fordítót keres Magyarországon?

Fordítóirodánk a magyarországi kis- és középvállalatok igényeinek kielégítésére szakosodott. Ha portugál fordítót keres Magyarországon, cégünk megbízható partner. Ügyfeleink között megtalálhatók családi vállalatok és nagy, nemzetközi hírnevű cégek is. Legyen az Ön székhelye Budapest, Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs, Győr, Nyíregyháza, Kecskemét, Székesfehérvár, Szombathely, Szolnok, Sopron, Veszprém vagy más város, ill. település, ha portugál fordításokra van szüksége, ránk mindig számíthat. Keressen minket bizalommal.